Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Interesting.

I was just about to post about the First issue you're having.

It just started a few days ago... Almost sounds like someone tapping on a microphone.. but faint, Low frequencies. Visible on the quad meters, not terribly audible but is annoying and makes the quad bus unusable.

Currently im using the Disk input and patching from output 1-2 of my Daw to External in.

Its definitely in the master section. Not in a channel.

Just had my console recapped... so.. im guessing not caps.. or less than likely caps. . .

If you find a solution please let me know.. im calling my tech tonight. Was gonnna post about it first but it seems hes to get a call now... :)

If i figure it out, ill post for ya.

M
2
4K,6K,8K Series / Re: Power supplies working at 240v and efficiency
« Last post by MarconeMusic on Today at 01:33:26 AM »
Would love to! but 5100.00 for the unit. then Canadian conversion.
I have like 5 Power supplies at the moment. Maybe if i can sell some of them.. but...
... Its not the 80s ... album budgets are a little thin these days. I dont pay Hydro costs so, not concerned for now. Thanks tho!
3
4K,6K,8K Series / Re: Motionworker etc
« Last post by mg73 on July 14, 2018, 08:44:39 PM »
Your now the motionworker guru on the forum ;D

Bring it on! :P
4
4K,6K,8K Series / Re: Motionworker etc
« Last post by Clip6 on July 14, 2018, 08:08:17 PM »
Your now the motionworker guru on the forum ;D
5
4K,6K,8K Series / Re: Motionworker etc
« Last post by mg73 on July 14, 2018, 06:10:50 PM »

Ampex MM1200 and ProTools HD rock solid lock!

Thanks Chris  Myring for providing my EPROM and helping me out.
6
4K,6K,8K Series / Re: multiple problems with SSL 4056 - Troubleshooting
« Last post by pascal.verdet on July 13, 2018, 08:51:25 AM »
Hi,
Where are you ?
I'm qualified engineer, and I can help you
Cheers,
Pascal
7
4K,6K,8K Series / Re: multiple problems with SSL 4056 - Troubleshooting
« Last post by xmax on July 12, 2018, 08:01:45 PM »
Like the bear says, the patch bay is your friend try patching around the 26 cards
coming out of the pre vca going back in post vca (on master VCA). If the problem
seems like it is on the 26 cards it is probably capacitor related (like 95% of the time)
Or on the control voltage to the vca via the 27 card you could look at it with a scope.
8
4K,6K,8K Series / Re: Power supplies working at 240v and efficiency
« Last post by xmax on July 12, 2018, 07:54:33 PM »
Here is a good way to save some power and sound better 8)
https://www.atomicinstrument.com/
9
4K,6K,8K Series / Re: General Maintenance Question
« Last post by tko on July 12, 2018, 06:09:08 AM »
G series, right? early/brown E-eqs have the filters engaged as soon as you hit the eq button (ever so slightly), but that's not the case with yours.

most likely it's due for a recap, loss of bottom end is one of the symptoms of dry caps. unfortunately that probably means the whole console should be done, not just the eq cards.

do you think this only occured recently? the alignment could be off as well, but they usually don't drift much. definitely re-align after  recapping tho.

I hasn't been done in at least 8yrs and the desk is on 24/7. I look into it thanks. TKO.
10
4K,6K,8K Series / Re: General Maintenance Question
« Last post by tko on July 12, 2018, 03:55:26 AM »
What version of card/console/eq are you using?

Thanks it's a G with Black E.Q

TKO
Pages: [1] 2 3 ... 10